SABC kanselleer 7de Laan ná 23 jaar

Na 23 jaar op die lug, het SABC 2 en Danie Odendaal Produksies aangekondig dat die jarelange gewilde sepie ‘7de Laan’ nie vir nog ‘n seisoen hergebruik sal word wanneer seisoen 24 in Desember 2023 eindig nie.

Die breinkind van Danie Odendaal, ‘7de Laan’ het op 4 April 2000 sy debuut op SABC 2 gemaak en geliefde karakters soos Oubaas, Hilda, Charmaine, Aggie, Emma en die Meintjies-gesin wat almal huishoudelike name geword het, lewendig gemaak.

Oorspronklik slegs in Afrikaans aangebied, het die program deur baie transformasies gegaan wat ‘n veranderende samelewing weerspieël deur die bekendstelling van verskeie dinamiese karakters, storielyne en tale van ander rasse en kulture, wat die ryk diversiteit van ons land weerspieël.

In sy trofeekas sit baie toekennings wat ‘7de Laan’ deur sy leeftyd gewen het, insluitend die Suid-Afrikaanse rolprent- en televisietoekennings (SAFTA’s) in die kategorieë van Beste Sepie en is vanjaar aangewys as die Gewildste Sepie in die Royalty-sepietoekennings. en Uitstaande Vroulike Skurk-toekenning gewen deur Deirdre Wolhuter vir haar vertolking van Mariaan Welman.

Hoof van inhoud vir videovermaak vir SABC, Lala Tuku, het gesê dat “SABC is trots om saam met Danie Odendaal Produksies te werk en deel te wees van die reis wat die beste Afrikaanse sepie op plaaslike televisie vir SABC 2 gelei en vervaardig het.

‘7de Laan’ het miljoene Suid-Afrikaners se harte binnegedring. Met ikoniese karakters oor die jare, wat steeds ‘n plek in die kykers se harte beklee, het kragtige storielyne wat deur ‘n talentvolle skryfspan gemaak is, die gehoor by relevante onderwerpe betrek. Ná meer as twee dekades op die lug, laat die bekroonde 7de Laan ’n blywende stempel op die SA televisielandskap. SABC wens al die toegewyde en talentvolle rolverdeling en span van 7de Laan alle sterkte toe in hul toekomstige pogings.”

“Dit was ‘n eer en voorreg om ‘n vertoning te vervaardig wat die lewens van soveel Suid-Afrikaners vir meer as twee dekades aangeraak het. Soos ons aan die einde van hierdie hoofstuk kom, spreek ons ons hartlike dank uit teenoor die toegewyde rolverdeling en span wat hul talent en passie uitgestort om die program lewendig te maak.Ons betuig ook ons diepste waardering aan die kykers en aanhangers wie se onwrikbare ondersteuning die dryfveer agter ons sukses was.Dit is bittersoet om totsiens te sê, maar ons is gevul met trots vir die impak wat 7de Laan op ons samelewing gehad het, deur belangrike sosiale kwessies aan te spreek en inklusief te bevorder, het die program sy merk op Suid-Afrikaanse televisie gemaak. Dankie dat jy deel was van hierdie merkwaardige reis saam met ons.”, sê Thandi Ramathesele, Uitvoerende Vervaardiger van ‘7de Laan’.

Terwyl ons die program met liefde groet, betuig SABC 2 sy innige dank aan die toegewyde rolverdeling en span van ‘7de Laan’ onder leiding van Danie Odendaal en later Thandi Ramathesele.

Bowenal bedank die kanaal die miljoene kykers en aanhangers wat die afgelope 23 jaar elke dag Maandag tot Vrydag ingeskakel het.

Jou lojaliteit, toewyding en ondersteuning word opreg waardeer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *