Die regering neem twee stappe na digitale migrasie aan

Die regering het besluit om ‘n tweestap-benadering te volg in die implementering van die analoog-afskakeling as deel van die Broadcast Digital Migration-program.

“Hierdie benadering sal na verwagting ‘n wen-wen-benadering wees wat analoog-afskakelvordering moontlik sal maak, spektrum sal vrystel en sleutelbelanghebbendes sal toege laat word om te herstel van post-COVID ekonomiese agteruitgang en die impak van beurtkrag,” het Minister van Kommunikasie en Digitale Tegnologie. Mondli Gungubele, onlangs gesê.

Digitale migrasie word gedefinieer as die verskuiwing van uitsaaidienste van analoog-uitsaaitegnologie na digitale tegnologieë.

Die eerste stap fokus op die onmiddellike afskakeling van analoogdienste bo die 694MHz-band om spektrum vir ander telekommunikasie gebruik vry te stel. Die vasgestelde datum vir hierdie stap is 31 Julie 2023.

Die regering sal ook tydelik sommige van die hoë bevolkingsgebiede onder 694MHz akkommodeer en binne ‘n gegewe tydperk afskakel. Die vasgestelde datum vir hierdie stap is 31 Desember 2024.

Met die toespraak aan die media in Pretoria, het die Minister beklemtoon dat spektrum en hoëspoed-telekommunikasie noodsaaklike instaatstellers is wat nodig is om die groei van die inligting- en kommunikasietegnologie-sektor (IKT) te ondersteun.

“Die analoog-afskakeling is ‘n kritieke stap wat die vrystelling van spektrum moontlik maak en Suid-Afrika posisioneer vir volgende generasie tegnologieë. Deur hierdie volgende stap te neem, maak ons ​​dit moontlik vir die maatskappye wat spektrum gekoop het om uiteindelik voort te gaan met die beleggings wat aangepak kan word,” se minister Gungubele bygevoeg.

Die regering het die analoognetwerk landwyd afgeskakel, met M-Net wat al hul 84 werwe afskakel, terwyl die Suid-Afrikaanse Uitsaaikorporasie (SAUK) analoog in vyf provinsies afgeskakel het – naamlik die Vrystaat, Noord-Kaap, Noordwes, Limpopo en Mpumalanga.

eTV het 30 van sy 84 werwe regoor die land afgeskakel.

Die primêre doelwit van digitale migrasie is om die radiofrekwensiespektrum wat tans deur uitsaaiers beset word skoon te maak om die verskaffing van draadlose mobiele breëbanddienste en ander innoverende toepassings moontlik te maak.

Dekodeerders (STB’s) of dekodeerders sal in die oorgang gebruik word om gratis-na-lug-uitsaaidienste in staat te stel om van analoog na digitale televisie te migreer.

Registrasie en installering van set-top bokse

Sedert die begin van die STB’e-registrasieproses in 2015 is sowat 1,5 miljoen aansoeke vir staatsgesubsidieerde STB’e ontvang.

Hierdie getalle sluit die aantal registrasies vir die verlengde tydperk van Julie tot 30 September 2022 in.

“Ons het aansoeke gemonitor wat ná die 30 September 2022 afsnydatum ontvang is, en ons gaan voort om laat aansoeke vir staatsgesubsidieerde STB’s te ontvang.

“Ons kan niemand agterlaat nie en het besluit om diegene te ondersteun wat ná die sperdatum van 30 September 2022 geregistreer het, tot so ’n tyd dat ons die land ten volle na digitaal oorgeplaas het. Dit is nodig om te verseker dat daar tydens en ná die proses voorsiening gemaak word vir behoeftige huishoudings wat laat geregistreer het,” het die minister gesê.

Die regering beplan om geregistreerde huishoudings van STB-installasies te voorsien tot die einde van hierdie projek, in ooreenstemming met die beskikbare begroting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *